Secrete mici despre cel mai frumos lup

Lui Mario Ramos i-a plăcut să vorbească despre cărțile sale și să împărtășească mici secrete. Câte dintre ele le-ați descoperit singuri?

„Eu sunt cel mai frumos” este o carte despre aparențe, pentru că ele ocupă un loc din ce în ce mai proeminent în societatea noastră. Să ne gândim, de exemplu, la publicitatea din timpul campaniilor electorale. Și apoi, cine nu se recunoaște un pic în personajul lupului?

Ideea cărții mi-a venit în timpul unei conversații telefonice. Interlocutorul meu, vrând să vorbească despre „Eu sunt cel mai puternic”, a spus din greșeală „Eu sunt cel mai frumos”. Am izbucnit în râs și i-am spus că ar fi un titlu foarte bun de carte. Am făcut câteva desene cu un lup cu cravată, era amuzant, dar nu voiam să folosesc același personaj, iar comparația cu „Eu sunt cel mai puternic” mă îngrozea.

Ideea a rămas o vreme în carnetele mele de schițe, dar a sfârșit prin a se impune singură. Lupul era atât de fericit în noul său costum, că nu l-am putut împiedica să nu se întoarcă în pădure și să facă o nouă plimbare. Această a doua carte face trimitere la prima, dar are o poveste de sine stătătoare. Cuvântul „cravată” nu apare niciodată în carte. Nu spun decât că lupul își pune cel mai bun costum al său. Ce clasă, să porți o simplă cravată!

Pentru că vorbesc despre frumusețe, era inevitabilă întâlnirea cu Albă ca Zăpada. Nu are aceeași rochie ca în celebrul desen animat Disney (care datează din 1937), dar este normal: și ei îi place să-și schimbe din când în când veșmintele.

Micuța pasăre roșie din pădure, prezentă încă din „Eu sunt cel mai puternic”, își găsește în sfârșit un rol pe măsură.

La începutul cărții, pe pagina de titlu, priviți bine și îi veți regăsi pe cei trei purceluși.

Puiul de dragon are aripi de înger, dar este normal: pentru mama dragon și tata dragon, puiul lor este un îngeraș.

Aflăm din carte că cel mai frumos este tata. Știam deja că cea mai puternică este mama. Nu prea știu cum merg lucrurile acasă la dragoni 🙂