Cine suntem?

Suntem o editură dedicată cărților frumoase pentru copii înțelepți. O editură independentă, mică și cu o echipă pasionată. Avem peste 10 ani de experiență în lumea cărților. Suntem dedicați familiilor noastre, dar avem și idealuri pe care le hrănim cu timpul și efortul nostru. Ne implicăm personal în conceperea și producția fiecărei cărți și credem în importanța poveștilor pe care le trimitem în lume.

Care este rolul poveștilor?

Suntem cu toții înconjurați de povești. Prin ele ne formăm curiozitatea, empatia, credința, puterea și gustul pentru frumos.

Poveștile Frontiera sunt povești care îi ajută pe copii să descopere, să cunoască și să admire. Unele dintre ele vorbesc despre teme serioase, pentru că e bine să rămânem, din când în când, pe gânduri după ce închidem cartea. Altele sunt simple și amuzante, ca un răgaz bun de relaxare. În toate veți găsi ceva pe sufletul vostru, fie că sunteți copii, fie că sunteți părinți, pentru că poveștile bune vorbesc o limba universală.

De ce „Frontiera”?

Frontiera este linia de tensiune dintre două tărâmuri: realitatea și ficțiunea, adultul și copilăria. O frontieră este, totodată, un orizont unde se produc întâlniri și treceri care pot fi semnificative.

Vă invităm să descoperiți, alături de noi, autori importanți din literatura pentru copii a lumii. Vă așteptăm să cunoașteți ilustratori români contemporani și să vă bucurați de fiecare autor român care debutează împreună cu noi, la frontiera poveștilor.

Echipa

Ileana Achim

Editorial

Ileana a studiat literatura română și engleză la Universitatea din București și a aprofundat post-universitar literatura comparată, teoria literaturii și studiile culturale britanice la Universitatea din București, apoi literatura Evului Mediu la Universitatea din Bristol, Marea Britanie. A lucrat ca profesor de engleză, traducător și redactor de carte. A fondat Editura Frontiera la sfârșitul anului 2009 și este coordonator al direcției editoriale.

ileana@editurafrontiera.ro

Bogdan Tăut

Dezvoltare

Bogdan a absolvit Academia de Studii Economice, Școala Populară de Arte – secția de fotografie și a urmat cursurile Facultăților de Filosofie din București și din Tuebingen (Germania). Este un om cu lecturi variate și preocupări diverse, de la project managment și arhitectură software până la participarea în echipa națională a României de curling. Lucrează în calitate de consultant și coordonator în mai multe proiecte academice și culturale. Din 2017 coordonează dezvoltarea Editurii Frontiera.

bogdan@editurafrontiera.ro

Liliana Preda

Vânzări

Lili a studiat engleză și germană la Facultatea de Limbi Străine din București și a urmat cursuri de masterat în comunicare la SNSPA. A predat limba engleză la nivel școlar, dar și la nivel universitar. Organizează de 10 ani evenimente în cadrul Fundației Calea Victoriei și este responsabilă de vânzări corporate din 2019. Lili este prietenoasă, veselă și iubește copiii și lumea lor. Se ocupă de coordonarea vânzărilor în cadrul Editurii Frontiera.

lili.preda@editurafrontiera.ro

Maria

Maria Tănăsescu

Editorial

Maria a studiat Relații Internaționale și are studii post-universitare în interpretare de conferință, teoria și practica imaginii. După studiile post-universitare, Maria a început un doctorat la C.E.S.I., pe tema cărților ilustrate și a romanului grafic, iar cercetarea a condus-o înspre zona editorială, unde a activat câțiva ani buni. A lucrat mulți ani ca traducător și interpret de conferință. A scris și publicat proză scurtă în revista Poesis Internațional și în antologia digitală Izolare.

maria@editurafrontiera.ro

Ioana Cristea

Comunicare

Ioana a studiat comunicare și relații publice, împărțindu-și apoi cariera profesională între dezvoltarea de campanii pentru sectorul ONG și strategie de marketing pentru industrii variate. Este trainer de digital marketing din 2014, având certificări de formator și specialist în acest domeniu obținute în cadrul American Marketing Association și Digital Marketing Institute. Pasiunea ei pentru călătorii în universul cărților este, însă, mai trainică decât oricare dintre experiențele din CV.

ioana@editurafrontiera.ro

Andreea Scemtovici

Design

Andreea studiază designul la Universitatea Națională de Arte din București, secția design grafic. Este pasionată de povești, în toate formele lor: scrise, vorbite, ilustrate, animate sau filmate. Caută zi de zi noi provocări grafice și explorează noi teritorii vizuale, în drumul ei spre a deveni un artist desenator desăvârșit. În echipa editurii, este cea care conturează materialele vizuale de comunicare online și print.

Horia Jindiceanu

Operațional

Expert în domeniul HORECA, Horia și-a schimbat de câțiva ani domeniul de activitate pentru a împlini o altă pasiune mai veche: design-ul. De la design vestimentar și accesorii din piele, a trecut recent în mediul online ca graphic designer. Pe lângă cursurile de design, cum ar fi: “Creation of Artifacts in Society” de Universitatea din Pennsylvania, el învață intens webdesign, branding & marketing. În echipa Editurii Frontiera se ocupă de operarea comenzilor online, client service și, ocazional, de târgurile de carte.

horia@editurafrontiera.ro

Zoe-BW

Zoe

Explorare și curaj

Zoe este fetița din sigla editurii. Navighează într-o umbrelă pe marea poveștilor lumii. Este o exploratoare curioasă, dornică să descopere frontiere noi, și face parte din marea familie a călătorilor de poveste: Mary Poppins, Aladin, Phileas Fogg sau Dorothy Gale. Zoe călătorește împreună cu copiii în lumi fabuloase, ajutându-se de poveștile Editurii Frontiera ca de o umbrelă fermecată.

Informații utile

Contact:

Director editorial: Ileana Achim, ileana@editurafrontiera.ro

Date de facturare:

SC EDITURA FRONTIERA SRL
str. Drumul Potcoavei, nr. 60E
Voluntari, jud. Ilfov
J23/389/2020
CUI RO25692608
RO15INGB0000999907172336, ING Bank

Librării unde ne găsiți:

București: Cărturești, Asteroidul B612, Librăria Sophia, Seneca Anticafe, Sun Plaza, Mega Mall, Muzeul Antipa
Cluj: Tutimi și Titoc, Bookstory, Cărturești, Book Corner, Universității
Constanța: Cărturești, Prăvălia cu cărți, Librăria Dorian Gray.
Timișoara: Cărturești, La Două Bufnițe
Sibiu: Cărturești, Erasmus Buechercafe
Iași: Librăria Palas și Avant-garde, Cărturești, librăriile Alexandria
Brașov: Cărturești, St. O. Iosif
Oradea: Librăria Cair Paravel
Craiova: Librăria Elena Farago

Updating…
  • Niciun produs în coș.