Cine suntem?

Suntem o editură dedicată cărților frumoase pentru copii înțelepți. O editură independentă, mică și cu o echipă pasionată. Avem peste 10 ani de experiență în lumea cărților. Suntem dedicați familiilor noastre, dar avem și idealuri pe care le hrănim cu timpul și efortul nostru. Ne implicăm personal în conceperea și producția fiecărei cărți și credem în importanța poveștilor pe care le trimitem în lume.

Care este rolul poveștilor?

Suntem cu toții înconjurați de povești. Prin ele ne formăm curiozitatea, empatia, credința, puterea și gustul pentru frumos.

Poveștile Frontiera sunt povești care îi ajută pe copii să descopere, să cunoască și să admire. Unele dintre ele vorbesc despre teme serioase, pentru că e bine să rămânem, din când în când, pe gânduri după ce închidem cartea. Altele sunt simple și amuzante, ca un răgaz bun de relaxare. În toate veți găsi ceva pe sufletul vostru, fie că sunteți copii, fie că sunteți părinți, pentru că poveștile bune vorbesc o limba universală.

De ce „Frontiera”?

Frontiera este linia de tensiune dintre două tărâmuri: realitatea și ficțiunea, adultul și copilăria. O frontieră este, totodată, un orizont unde se produc întâlniri și treceri care pot fi semnificative.

Vă invităm să descoperiți, alături de noi, autori importanți din literatura pentru copii a lumii. Vă așteptăm să cunoașteți ilustratori români contemporani și să vă bucurați de fiecare autor român care debutează împreună cu noi, la frontiera poveștilor.

Echipa

Ileana Achim

Editorial

Ileana a studiat literatura română și engleză la Universitatea din București și a aprofundat post-universitar literatura comparată, teoria literaturii și studiile culturale britanice la Universitatea din București, apoi literatura Evului Mediu la Universitatea din Bristol, Marea Britanie. A lucrat ca profesor de engleză, traducător și redactor de carte. A fondat Editura Frontiera la sfârșitul anului 2009 și este coordonator al direcției editoriale.

ileana@editurafrontiera.ro

Bogdan Tăut

Dezvoltare

Bogdan a absolvit Academia de Studii Economice, Școala Populară de Arte – secția de fotografie și a urmat cursurile Facultăților de Filosofie din București și din Tuebingen (Germania). Este un om cu lecturi și preocupări diverse, coordonează mai multe proiecte comerciale, academice sau culturale. Din 2017 se ocupă de dezvoltarea Editurii Frontiera.

bogdan@editurafrontiera.ro

Iuliana Dimitriu

Secretar de redacție

Iuliana este licențiată în filologie la  Facultatea  de Litere din Brașov, unde a urmat apoi cursurile masteratului de Inovare Culturală. Pasiunea pentru literatura dedicată copiilor a venit odată cu citirea primelor pagini din Frații Grimm și Roald Dahl, iar cea pentru universul romanelor grafice a început în studenție când a  descoperit cărțile lui Art Spiegelman, Will Eisner sau Scott McCloud și se traduc în prezent printr-o vastă colecție de titluri aparținând acestor genuri care a devenit neîncăpătoare pentru biblioteca din apartament, motiv de bucurie pentru prietenii apropiați. În ultimii ani, a lucrat ca profesor de limba engleză, editor și a moderat lansări de carte și evenimente în cadrul celei mai vechi librării din Brașov.

Din 2023 este secretar de redacție în cadrul Editurii Frontiera.

iuliana@editurafrontiera.ro

Horia Jindiceanu

coordonator logistic

În calitate de coordonator logistic, Horia se asigură că procesele de aprovizionare, depozitare și livrare sunt gestionate într-un mod fluent și eficient. El lucrează îndeaproape cu furnizorii noștri, monitorizează stocurile și se asigură că toate cărțile noastre pentru copii ajung la clienți la timp și în stare perfectă. În plus, Horia are o abilitate remarcabilă în domeniul vânzărilor. El dezvoltă strategii eficiente și relații durabile cu clienții noștri, având o înțelegere profundă a nevoilor și preferințelor lor. Horia este pasionat de promovarea cărților noastre pentru copii și se asigură că acestea ajung la publicul potrivit prin intermediul canalelor de distribuție și marketing adecvate. Ca designer, Horia înțelege importanța comunicării vizuale și se asigură că materialele noastre publicitare sunt reprezentative, corespunzătoare și atractive pentru publicul cărților noastre folosindu-și talentul artistic și experiența sa în design grafic pentru a da viață personajelor și poveștilor noastre într-un mod unic și atractiv.

Horia se asigură că procesele noastre logistice sunt eficiente, că vânzările noastre sunt sporite si se dedidca satisfacerii clienților noștri și aducerii bucuriei lecturii în viața copiilor.

horia@editurafrontiera.ro

Zoe-BW

Zoe

Explorare și curaj

Zoe este fetița din sigla editurii. Navighează într-o umbrelă pe marea poveștilor lumii. Este o exploratoare curioasă, dornică să descopere frontiere noi, și face parte din marea familie a călătorilor de poveste: Mary Poppins, Aladin, Phileas Fogg sau Dorothy Gale. Zoe călătorește împreună cu copiii în lumi fabuloase, ajutându-se de poveștile Editurii Frontiera ca de o umbrelă fermecată.

Informații utile

Contact:

Director editorial: Ileana Achim, ileana@editurafrontiera.ro

Date de facturare:

SC EDITURA FRONTIERA SRL
str. Drumul Potcoavei, nr. 60E
Voluntari, jud. Ilfov
J23/389/2020
CUI RO25692608
RO15INGB0000999907172336, ING Bank

Librării unde ne găsiți:

București: Cărturești, Asteroidul B612, Librăria Sophia, Seneca Anticafe, Sun Plaza, Mega Mall, Muzeul Antipa
Cluj:  Bookstory, Cărturești, Book Corner, Universității
Constanța: Cărturești, Prăvălia cu cărți, Librăria Dorian Gray.
Timișoara: Cărturești, La Două Bufnițe
Sibiu: Cărturești, Erasmus Buechercafe
Iași: Librăria Palas și Avant-garde, Cărturești, librăriile Alexandria
Brașov: Cărturești, St. O. Iosif
Craiova: Librăria Elena Farago

Updating…
  • Nu ai niciun produs în coș.