Apasă Enter pentru a căutaToate rezultatele:Nu am găsit niciun produs.
Laboratorul lui Serafim la Brașov
Editura Frontiera invită copiii din Brașov să participe la o serie de ateliere creative, care au în centru patrimoniul orașului – cultural, arhitectural și natural. Atelierele sunt reunite în cadrul proiectului Laboratorul lui Serafim la Brașov și vor avea loc în perioada 6 septembrie – 5 octombrie 2024.
Participarea la aterliere este gratuită iar înscrierea se face prin intermediul acestui formular: deschide formularul.
5 septembrie, ora 11:00 Cărți la frontiera dintre ieri și azi
Atelier de scriere creativă și caligrame – LOCURI EPUIZATE Copiii vor face exerciții de scriere creativă pe marginea poeziilor poetului brașovean Ștefan Baciu și vor realiza caligrame inspirate din poeziile pentru copii ale Ninei Cassian.
Locul:Casa Muresenilor, Casa Memorială Ștefan Baciu Trainer:Mara Trofin, Roxana Maria Cornea Bio: Mara Trofin are o lungă experiență de profesor de limba și literatura română la Școala Nr. 25 din Brașov. Este creatoarea concursului de gramatică ,,Sextil Pușcariu” și autoare de auxiliare didactice. Roxana Maria Cornea este muzeograf curator la Casa Memorială Ștefan Baciu. Cartea:Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricaride Nina Cassian, ilustrații de Andrei Tache
6 septembrie, ora 11:00 Limba română – de ce o iubim
Atelier de lectură și activități practice – LOCURI EPUIZATE Cât de mult cunoaștem limba română? Copiii vor face o incursiune în istoria limbii române prin intermediul figurii Diaconului Coresi și vor vizita monumentul dedicat acestuia. Inspirați de Cartea cuvintelor dispărute de Mircea Stanciu, vor alege cuvinte ”dispărute” sau pe cale de dispariție din limba română și vor ilustra literele fiecărui cuvânt într-o manieră simbolică. La final, copiii vor face conexiuni profunde între înțelesul cuvintelor și felul în care vorbim.
Locul:NUC, monumentul Diaconului Coresi Trainer: Mara Trofin Bio: Mara Trofin are o lungă experiență de profesor de limba și literatura română la Școala Nr. 25 din Brașov. Este creatoarea concursului de gramatică ,,Sextil Pușcariu” și autoare de auxiliare didactice. Cartea:Cartea cuvintelor dispărute de Mircea Stanciu, ilustrații de Maria Brudașcă
7 septembrie, ora 11:00 Case vechi și istoriile lor
Atelier de istorie privată – LOCURI EPUIZATE Copiii vor explora poveștile obiectelor din Muzeul Civilizației Urbane și vor face o paralelă cu poveștile de familie din cartea O sută de ani în casa noastră de Aleksandra Litvina. Vor realiza o hartă a mirodeniilor cu care se făcea comerț în Brașovul secolului trecut.
14 septembrie, ora 11:00 Povești despre răbdare la Bastionul Țesătorilor
Atelier de lectură și activități practice – LOCURI EPUIZATE Prin povești și prin activități practice inspirate din îndeletnicirile de altădată, copiii vor conștientiza importanța răbdării în viața de zi cu zi. Totodată, vor vizita Bastionul Țesătorilor și vor afla secretele acestui loc fascinant.
Locul:NUC, Bastionul Țesătorilor Trainer: Ioana Revnic Bio: Ioana este profesoară de limba și literatura română la Liceul “Anastasia Popescu” din București, scriitoare și fondatoarea asociației “Spune-mi o poveste pentru suflet”. Cartea: Regele Curcubeu și alte povești despre răbdare de Amalia Banaș, ilustrații de Diana Margareta Cepleanu
15 septembrie, ora 11:00 Minți sclipitoare, povești geniale și enigme medievale
Atelier de lectură și explorare – LOCURI EPUIZATE Copiii vor explora bastioanele feudale ale Brașovului. Vor dezlega ghicitori străvechi, vor asculta povești și vor rezolva probleme de perspicacitate, într-un atelier care le va antrena mintea, îi va amuza și îi va încuraja să găsească soluții la diferite provocări.
Locul:NUC, Bastionul Graft Trainer:Ioana Revnic Bio: Ioana este profesoară de limba și literatura română la Liceul “Anastasia Popescu” din București, scriitoare și fondatoarea asociației “Spune-mi o poveste pentru suflet”. Cartea:Mai isteț decât regelede George Shannon, ilustrații de Eugen Berlo
21 septembrie, ora 11:00, ORA 13:30 Linogravura – artă și meșteșug
Atelier de linogravură – LOCURI EPUIZATE la atelierul de la ora 11:00 Copiii vor explora tehnica linogravurii într-un curs creativ, unde vor învăța să graveze și să-și imprime propriile idei pe hârtie. Participanții vor avea ocazia să creeze un desen simplu, să-l transfere pe placă și să execute partea de printare a prototipului. Se vor folosi și plăci gata gravate.
Locul:NUC Trainer:Eugen Berlo Bio: Eugen este un artist român cu interese multiple. A studiat matematica și arhitectura la Universitatea din București și arta la Fashion Institute of Technology din New York. Timp de zece ani, a lucrat ca arhitect designer în New York. Din 2012 a început o susținută activitate de pictor și sculptor în România. Viziunea sa artistică este strâns legată de ariile de interes ale artistului: mitologia, filozofia și tehnologia. A ilustrat trei cărți pentru copii în colaborare cu Editura Frontiera. Cartea:Spre Polul Sud de Emil Racoviță, ilustrații de Eugen Berlo
22 septembrie, ora 11:00, ora 13:30 Arta scrisului de mână. Atelier de caligrafie
Atelier de caligrafie Copiii vor descoperi arta scrisului de mână prin intermediul blândeții pensulei și a bucuriei culorilor. Pe parcursul atelierului, vor testa și descoperi calitățile uneltelor artistului: tipuri diferite de pensule, tehnici de mânuire a acestora. Vor explora diferite stiluri de scriere, își vor scrie propriile creații, iar la final vor adăuga detalii ornamentale, transformând scrisul de mână într-o operă de artă.
Locul:NUC Trainer: Elena Berlo Bio: Elena Berlo este un artist cu suflet călător. A studiat arhitectura la UAU Ion Mincu din București, apoi arta si culoarea la Fashion Institute of Technology din New York. A practicat arhitectura în New York timp de mai mulți ani. Din 2009 a început o susținută activitate de pictor, ilustrator si caligraf, la care mai târziu s-a adăugat calitatea de îndrumător în ale artelor frumoase. Cartea: Secretul lui Raul Taburinde Jean-Jacques Sempé
28 septembrie, ora 11:00 Troițele lui Ilie Birt din Șchei
Atelier de patrimoniu Atelier despre semnificația vechilor cruci din răscruci. Copiii vor afla de ce se făceau, cum se împodobeau, ce însemnau ele pentru trecători și pentru oamenii locului. O istorie pe care o pornim de la cartea Legenda celor trei copaci de Anca Stanciu. Povestim, desenăm, ne plimbăm!
28 septembrie, ora 15:00 Ce este patrimoniul cultural?
Atelier de patrimoniu Atelier despre cum gândim moștenirea culturală, cum o organizăm în “sertarele” minții noastre și, mai ales, cum o putem îngriji. Povestim, desenăm, culegem exemple din peisajul urban.
Locul: Poarta Șchei Trainer: Adriana Scripcariu Bio: Adriana Scripcariu este istoric de artă, fondator și educator muzeal la Școala de la Piscu. Realizează cărți despre patrimoniul cultural din România “pe înțelesul tuturor” și este protagonista și autoarea emisiunii Lecția de patrimoniu. Cartea:Cartea meseriilor dispărutede Mircea Stanciu, ilustrații de Diana Margareta Cepleanu
5 octombrie, ora 11:00 Orașul verde
Atelier de ecologie Copiii vor explora elemente de natură din Brașov și vor vizita Piața Dacia. Vor realiza un infografic ilustrat al legumelor și fructelor de toamnă prezente în piață, după modelul din cartea Prin piețele lumii de Maria Bahareva.
Locul:NUC, Piața Dacia Trainer:Andreia Petcu Bio: Andreia Petcu este ecolog, mediator cultural, co-fondator al Asociației Learning by Teaching și autor de cărți pentru copii la Editura Frontiera. Cartea:Prin piețele lumii de Maria Bahareva, ilustrații de Ana Desnițkaia
Participarea la ateliere este gratuită, iar înscrierea se face prin intermediul acestui formular:
Laboratorul lui Serafim la Brașov este un proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.
Proiectul este o prelungire a clubului de lectură al editurii, Laboratorul lui Serafim, și este dedicat atât copiilor, cât și părinților și profesorilor din Brașov. În cadrul proiectului, copiii din Brașov vor fi implicați în excursii culturale în municipiul Brașov și vor participa la ateliere de lectură, caligrafie, patrimoniu și linogravură.
Atelierele care vor face conexiuni inedite între cărți și obiectivele majore de patrimoniu din Brașov, antrenându-le copiilor interesul pentru propriul oraș.
Laboratorul lui Serafim la Brașov
Editura Frontiera invită copiii din Brașov să participe la o serie de ateliere creative, care au în centru patrimoniul orașului – cultural, arhitectural și natural. Atelierele sunt reunite în cadrul proiectului Laboratorul lui Serafim la Brașov și vor avea loc în perioada 6 septembrie – 5 octombrie 2024.
Participarea la aterliere este gratuită iar înscrierea se face prin intermediul acestui formular: deschide formularul.
5 septembrie, ora 11:00
Cărți la frontiera dintre ieri și azi
Atelier de scriere creativă și caligrame – LOCURI EPUIZATE
Copiii vor face exerciții de scriere creativă pe marginea poeziilor poetului brașovean Ștefan Baciu și vor realiza caligrame inspirate din poeziile pentru copii ale Ninei Cassian.
Locul: Casa Muresenilor, Casa Memorială Ștefan Baciu
Trainer: Mara Trofin, Roxana Maria Cornea
Bio: Mara Trofin are o lungă experiență de profesor de limba și literatura română la Școala Nr. 25 din Brașov. Este creatoarea concursului de gramatică ,,Sextil Pușcariu” și autoare de auxiliare didactice. Roxana Maria Cornea este muzeograf curator la Casa Memorială Ștefan Baciu.
Cartea: Roșcată-ca-Arama și cei șapte șoricari de Nina Cassian, ilustrații de Andrei Tache
6 septembrie, ora 11:00
Limba română – de ce o iubim
Atelier de lectură și activități practice – LOCURI EPUIZATE
Cât de mult cunoaștem limba română? Copiii vor face o incursiune în istoria limbii române prin intermediul figurii Diaconului Coresi și vor vizita monumentul dedicat acestuia. Inspirați de Cartea cuvintelor dispărute de Mircea Stanciu, vor alege cuvinte ”dispărute” sau pe cale de dispariție din limba română și vor ilustra literele fiecărui cuvânt într-o manieră simbolică. La final, copiii vor face conexiuni profunde între înțelesul cuvintelor și felul în care vorbim.
Locul: NUC, monumentul Diaconului Coresi
Trainer: Mara Trofin
Bio: Mara Trofin are o lungă experiență de profesor de limba și literatura română la Școala Nr. 25 din Brașov. Este creatoarea concursului de gramatică ,,Sextil Pușcariu” și autoare de auxiliare didactice.
Cartea: Cartea cuvintelor dispărute de Mircea Stanciu, ilustrații de Maria Brudașcă
7 septembrie, ora 11:00
Case vechi și istoriile lor
Atelier de istorie privată – LOCURI EPUIZATE
Copiii vor explora poveștile obiectelor din Muzeul Civilizației Urbane și vor face o paralelă cu poveștile de familie din cartea O sută de ani în casa noastră de Aleksandra Litvina. Vor realiza o hartă a mirodeniilor cu care se făcea comerț în Brașovul secolului trecut.
Locul: Muzeul Civilizației Urbane
Trainer: Andreia Petcu
Bio: Andreia Petcu este ecolog, mediator cultural, co-fondator al Asociației Learning by Teaching și autor de cărți pentru copii la Editura Frontiera.
Cartea: O sută de ani în casa noastră de Aleksandra Litvina, ilustrații de Ana Desnițkaia
14 septembrie, ora 11:00
Povești despre răbdare la Bastionul Țesătorilor
Atelier de lectură și activități practice – LOCURI EPUIZATE
Prin povești și prin activități practice inspirate din îndeletnicirile de altădată, copiii vor conștientiza importanța răbdării în viața de zi cu zi. Totodată, vor vizita Bastionul Țesătorilor și vor afla secretele acestui loc fascinant.
Locul: NUC, Bastionul Țesătorilor
Trainer: Ioana Revnic
Bio: Ioana este profesoară de limba și literatura română la Liceul “Anastasia Popescu” din București, scriitoare și fondatoarea asociației “Spune-mi o poveste pentru suflet”.
Cartea: Regele Curcubeu și alte povești despre răbdare de Amalia Banaș, ilustrații de Diana Margareta Cepleanu
15 septembrie, ora 11:00
Minți sclipitoare, povești geniale și enigme medievale
Atelier de lectură și explorare – LOCURI EPUIZATE
Copiii vor explora bastioanele feudale ale Brașovului. Vor dezlega ghicitori străvechi, vor asculta povești și vor rezolva probleme de perspicacitate, într-un atelier care le va antrena mintea, îi va amuza și îi va încuraja să găsească soluții la diferite provocări.
Locul: NUC, Bastionul Graft
Trainer: Ioana Revnic
Bio: Ioana este profesoară de limba și literatura română la Liceul “Anastasia Popescu” din București, scriitoare și fondatoarea asociației “Spune-mi o poveste pentru suflet”.
Cartea: Mai isteț decât regele de George Shannon, ilustrații de Eugen Berlo
21 septembrie, ora 11:00, ORA 13:30
Linogravura – artă și meșteșug
Atelier de linogravură – LOCURI EPUIZATE la atelierul de la ora 11:00
Copiii vor explora tehnica linogravurii într-un curs creativ, unde vor învăța să graveze și să-și imprime propriile idei pe hârtie. Participanții vor avea ocazia să creeze un desen simplu, să-l transfere pe placă și să execute partea de printare a prototipului. Se vor folosi și plăci gata gravate.
Locul: NUC
Trainer: Eugen Berlo
Bio: Eugen este un artist român cu interese multiple. A studiat matematica și arhitectura la Universitatea din București și arta la Fashion Institute of Technology din New York. Timp de zece ani, a lucrat ca arhitect designer în New York. Din 2012 a început o susținută activitate de pictor și sculptor în România. Viziunea sa artistică este strâns legată de ariile de interes ale artistului: mitologia, filozofia și tehnologia. A ilustrat trei cărți pentru copii în colaborare cu Editura Frontiera.
Cartea: Spre Polul Sud de Emil Racoviță, ilustrații de Eugen Berlo
22 septembrie, ora 11:00, ora 13:30
Arta scrisului de mână. Atelier de caligrafie
Atelier de caligrafie
Copiii vor descoperi arta scrisului de mână prin intermediul blândeții pensulei și a bucuriei culorilor. Pe parcursul atelierului, vor testa și descoperi calitățile uneltelor artistului: tipuri diferite de pensule, tehnici de mânuire a acestora. Vor explora diferite stiluri de scriere, își vor scrie propriile creații, iar la final vor adăuga detalii ornamentale, transformând scrisul de mână într-o operă de artă.
Locul: NUC
Trainer: Elena Berlo
Bio: Elena Berlo este un artist cu suflet călător. A studiat arhitectura la UAU Ion Mincu din București, apoi arta si culoarea la Fashion Institute of Technology din New York. A practicat arhitectura în New York timp de mai mulți ani. Din 2009 a început o susținută activitate de pictor, ilustrator si caligraf, la care mai târziu s-a adăugat calitatea de îndrumător în ale artelor frumoase.
Cartea: Secretul lui Raul Taburin de Jean-Jacques Sempé
28 septembrie, ora 11:00
Troițele lui Ilie Birt din Șchei
Atelier de patrimoniu
Atelier despre semnificația vechilor cruci din răscruci. Copiii vor afla de ce se făceau, cum se împodobeau, ce însemnau ele pentru trecători și pentru oamenii locului. O istorie pe care o pornim de la cartea Legenda celor trei copaci de Anca Stanciu. Povestim, desenăm, ne plimbăm!
Locul: Troița lui Ilie Birt din Prund
Trainer: Adriana Scripcariu
Bio: Adriana Scripcariu este istoric de artă, fondator și educator muzeal la Școala de la Piscu. Realizează cărți despre patrimoniul cultural din România “pe înțelesul tuturor” și este protagonista și autoarea emisiunii Lecția de patrimoniu.
Cartea: Legenda celor trei copaci de Anca Stanciu, ilustrații de Diana Margareta Cepleanu
28 septembrie, ora 15:00
Ce este patrimoniul cultural?
Atelier de patrimoniu
Atelier despre cum gândim moștenirea culturală, cum o organizăm în “sertarele” minții noastre și, mai ales, cum o putem îngriji. Povestim, desenăm, culegem exemple din peisajul urban.
Locul: Poarta Șchei
Trainer: Adriana Scripcariu
Bio: Adriana Scripcariu este istoric de artă, fondator și educator muzeal la Școala de la Piscu. Realizează cărți despre patrimoniul cultural din România “pe înțelesul tuturor” și este protagonista și autoarea emisiunii Lecția de patrimoniu.
Cartea: Cartea meseriilor dispărute de Mircea Stanciu, ilustrații de Diana Margareta Cepleanu
5 octombrie, ora 11:00
Orașul verde
Atelier de ecologie
Copiii vor explora elemente de natură din Brașov și vor vizita Piața Dacia. Vor realiza un infografic ilustrat al legumelor și fructelor de toamnă prezente în piață, după modelul din cartea Prin piețele lumii de Maria Bahareva.
Locul: NUC, Piața Dacia
Trainer: Andreia Petcu
Bio: Andreia Petcu este ecolog, mediator cultural, co-fondator al Asociației Learning by Teaching și autor de cărți pentru copii la Editura Frontiera.
Cartea: Prin piețele lumii de Maria Bahareva, ilustrații de Ana Desnițkaia
Participarea la ateliere este gratuită, iar înscrierea se face prin intermediul acestui formular:
Laboratorul lui Serafim la Brașov
Laboratorul lui Serafim la Brașov este un proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.
Proiectul este o prelungire a clubului de lectură al editurii, Laboratorul lui Serafim, și este dedicat atât copiilor, cât și părinților și profesorilor din Brașov. În cadrul proiectului, copiii din Brașov vor fi implicați în excursii culturale în municipiul Brașov și vor participa la ateliere de lectură, caligrafie, patrimoniu și linogravură.
Atelierele care vor face conexiuni inedite între cărți și obiectivele majore de patrimoniu din Brașov, antrenându-le copiilor interesul pentru propriul oraș.
Parteneri media: Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Biz Brașov, Bookhub, Cărturești, Daniel Urdă, Educație Privată, Gokid, Happ.ro, IQads, Itsy Bitsy, iuhuu Brașov, La pas prin Brașov, Litera9, NewsBV, Observator Cultural, PRwave, Radio România Cultural, Răsfoiala, Revista Golan, Spotmedia, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.