EDITURA FRONTIERA

Section Title Separator

Cărți de colecție pentru copii și părinți

Editura Frontiera a fost înființată în anul 2009 și a fost prima editură din România specializată în cărți dedicate recuperării copiilor cu autism sau alte întârzieri de dezvoltare. A fost fondată de Ileana Achim, editor cu o bogată experiență în lucrul cu cărțile, cititor pasionat și mamă a cinci copii, dintre care M., fetiță cu întârzieri severe de dezvoltare, acum adolescentă.

La sfârșitul anului 2016, am inaugurat colecția de carte pentru copii. Fiecare carte este o carte bine aleasă, ca poveste și ca ilustrație. Ne plac poveștile puternice, bine scrise și care îi pun pe copii pe gânduri, indiferent că sunt vechi sau noi, în ediții retro sau moderne. Ne plac poveștile care pot fi savurate deopotrivă de copii și de părinți, pentru că socotim, asemenea lui C. S. Lewis, că „o poveste pentru copii de care numai copiii se bucură este o poveste pentru copii proastă”. De asemenea, suntem foarte atenți ca aceste povești să ajungă la copii în ediții de calitate, cu grafică deosebită.

Iată de ce mizăm pe cărțile de autor și pe lumile lor speciale. Vă invităm să descoperiți, alături de noi, autori importanți pentru copii din literatura lumii, precum și ilustratori cu o marcă unică. Indiferent de domeniul abordat, cărțile Frontiera sunt o invitație la autoeducație: literară, vizuală, terapeutică. Folosiți-vă busola bunului gust și veți fi puțin mai siguri pe alegerile voastre.

CUM NE GĂSIȚI

Section Title Separator

Email: office@editurafrontiera.ro
Telefon: +0040736410433
www.editurafrontiera.ro

 

Director editorial

Ileana Achim: ileana@editurafrontiera.ro

Librării unde găsiți cărțile noastre

București: Humanitas, Cărturești, Librăria Mihai Eminescu, Librăria Bizantină, Seneca Anticafe, Sun Plaza, Mega Mall, Ludotech, librăria Editurii Trei.
Cluj: Tutimi și Titoc, Cărturești, Humanitas, Book Corner, Universității.
Constanța: Cărturești, Humanitas.
Timișoara: Cărturești, Cartea de Nisip, La Două Bufnițe.
Sibiu: Humanitas, Habitus.
Galați: Humanitas.
Iași: Humanitas, Librăria Palas și Avant-garde, Cărturești.
Brașov: Humanitas, Cărturești, St. O. Iosif.
Librăriile Humanitas din Alba, Auchan, Piatra Neamț, Ploiești, Oradea, Râmnicu Vâlcea.

Date de facturare:

SC EDITURA FRONTIERA SRL
str. Drumul Potcoavei, nr. 60E, Voluntari, jud. Ilfov
J40/7098/2009
CUI 25692608
RO15INGB0000999907172336, ING Bank

ECHIPA

Section Title Separator

Ileana Achim // Director editorial

Ileana a studiat literatura română și engleză la Universitatea din București și a aprofundat post-universitar teoria literaturii și studiile culturale britanice la Facultatea de Limbi Străine din București, apoi literatura Evului Mediu la Universitatea din Bristol, Marea Britanie. A lucrat ca profesor de engleză, traducător și redactor de carte și s-a implicat în activitățile pentru copii ale postului de radio Itsy Bitsy. Din 2009 coordonează aparițiile Editurii Frontiera.

Ioana Bita Giulea // Director aritistic

Bita a absolvit Universitatea de Arte din București, secția Design (specializarea Graphic Design) și studiile postuniversitare la secția Scenografie. A avut două burse de studiu în Luxemburg. A lucrat întâi ca scenograf în studiouri de film, apoi a revenit în zona graphic designului, colaborând cu ONG-uri, instituții culturale și edituri. A avut bucuria de a semna viziunea grafică pentru câteva albume de artă de referință. Între timp, a devenit și mămica a 3 copii, „echipă” care o ține în priză și care evaluează, mai nou, aspectele tehnice ale cărților pentru copii la care lucrează mama lor!

Bogdan Tăut // Director de comunicare

Bogdan a absolvit Academia de Studii Economice, Școala Populară de Arte – secția de fotografie. A urmat cursurile Facultăților de Filosofie din București și din Tuebingen (Germania). Este un om de comunicare cu lecturi variate și membru în echipa națională a României de curling. Lucrează în calitate de consultant de comunicare la mai multe proiecte culturale.