RESURSE PENTRU PĂRINȚI

Section Title Separator
  • Acest articol este scris de Francesca Chessa și prezintă elemente fundamentale de teoria culorii. Francesca Chessa este ilustratoare și predă teoria culorii și a formei la Institutul European de Design din Torino.

  • Acest articol este scris de Francesca Chessa și prezintă elemente fundamentale de teoria culorii. Francesca Chessa este ilustratoare și predă teoria culorii și a formei la Institutul European de Design din Torino. Mulțumim Annei Castagnoli, editorul blogului Le Figure dei Libri, care ne-a acordat permisiunea de a prelua această serie de postări despre culoare.   

  • Puțină istorie Cărțile de căutare sunt un concept relativ nou în România. Ele se suprapun parțial cu conceptul de wordless book (carte fără cuvinte), dar aduc în plus un număr mare de detalii vizuale și indicii pe care copilul trebuie să le descopere pentru a prinde multiplele fire narative din carte. Precursorii cărților de căutare sunt socotiți doi pictori celebri din secolul XVI: Hieronymus Bosch și Peter Bruegel cel Bătrân. În tablourile lor regăsim un număr foarte mare de personaje și, în consecință, o mulțime de povești. În special tabloul „Jocuri de

  • “Please don’t think of yourself as an underdog,” Lou Harrison wrote Charlip in 2000. “…you are very famous, much loved and admired big time. This makes you an Overdog, you know.

  • Cartea „Din fericire” a lui Remy Charlip are o structură simplă, dar de mare efect: povestea alternează între evenimentele petrecute „din fericire” și cele petrecute „din nefericire”, într-o înșiruire absurdă și imprevizibilă care îi amuză întotdeauna pe copii. Pornind de la această structură, a fost inventat jocul „Din fericire/din nefericire”, folosit în ateliere de teatru, clase de improvizație și activități școlare de grup, unde este nevoie de „spargerea gheții” între participanți.

  • Ce mare bucurie să citim cartea ”Snowflake Bentley” (apărută în 1998) și sub un alt nume: „Willie Fulg de Nea”! Povestea lui W. A. Bentley, spusă de Jacqueline Briggs Martin și ilustrată cu xilogravurile multi-premiate ale lui Mary Azarian, face parte de mai mulți ani de zile din repertoriul nostru de iarnă.